Remedii naturale ce pot fi culese luna aceasta

Remedii naturale ce pot fi culese luna aceasta
In lunile iulie si august pot fi culese din natura si uscate mai multe specii de plante medicinale.

Sovarvul este o planta medicinala ce poate fi gasita in zonele de deal si campie. In lunile iulie si august se pot recolta plantele inflorite, care se tin la uscat pe hartii albe, curate, intr-un loc aerisit si uscat. Ceaiul de sovarv se foloseste ca remediu pentru tusea convulsiva, pentru bronsita si pentru astmul bronsic. Ceaiul de sovarv are actiune antiseptica, astringenta si carminativa. El actioneaza ca relaxant si antispastic asupra sistemului nervos central, mai ales asupra centrilor respiratiei. Sovarvul produce bronho-dilatatie, favorizeaza expectoratia si fluidifica secretiile bronhice.

Pentru afectiuni precum tusea convulsiva, traheite si bronsite, tratamentul consta in trei ceaiuri pe zi obtinute astfel: La o cana (200ml) apa clocotita se adauga o lingurita de planta maruntita si se lasa la infuzat 15 minute. Sovarvul se poate amesteca cu frunze de podbal si radacina de nalba mare, pentru fluidificarea secretiilor bronhice.

Tot in aceasta perioada se poate pune la uscat matasea de porumb, un leac binecunoscut pentru rinichi. Ceaiul de matase de porumb are efect diuretic, ajuta la eliminarea apei din tesuturi.

Potrivit spwecialistilor, ceaiul din matase de porumb mareste secretia biliara, micsoreaza depunerea de saruri in bila, ceea ce influenteaza in bine bolile de ficat si colecistitele.

Matasea de porumb contine si vitamina K, avand proprietati hemostatice. Matasea de porumb se recomanda in tulburari circulatorii datorita afectiunilor cardio-vasculare ca: guta, artritism, uriemie.

Votati articolul

Remedii naturale ce pot fi culese luna aceasta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =