Polenul - binecuvantarea naturii

Polenul - binecuvantarea naturii
Cand vorbim de alimentatie sanatoasa vorbim de fapt de ceea ce ne ofera natura. Polenul este unul dintre cele mai vechi si cunoscute leacuri.
Majoritatea specialistilor recomanda 2-3 cure pe an cu polen poliflor, pe durata de o luna si jumatate - doua luni. Polenul proaspat se topeste in gura si poate fi consumat ca atare, pe stomacul gol, inainte de masa de dimineata sau masa de pranz, incepand cu o lingurita, pana la o lingura pe zi, iar in anumite afectiuni, sub supravegherea unui specialist, se poate ajunge pana la 15-30 g pe zi. Pentru copiii sub 11 ani, o jumatate de lingurita pe zi este utila cresterii si dezvoltarii viguroase. Daca granulele sunt uscate, pentru a se sparge pelicula foarte rezistenta de la exterior, polenul se poate macina cu ajutorul unui robot de bucatarie. - Salata de fructe: 1 lingura polen macinat se presara ca zaharul pudra peste caise, piersici, ananas, mere, pepene galben, fragi, sau alte fructe de sezon. - Praf energizant: 1 lingura de polen se amesteca cu 1 lingura catina (fructe uscate si macinate). - pentru copii: un amestec in parti egale de polen, catina si miere. - Sirop: 1 lingura de polen se dizolva o ora, in 2 linguri de zmeura sau visine zdrobite si frecate cu o lingura de miere. Se serveste cu apa minerala. - Limonada: 1 lingura de polen se dizolva 10 minute in sucul de la 1/2 lamaie, miere dupa gust si apa. - Cockteil: 1 lingurita de polen se dizolva in sucul de la 1/2 lamaie, 10 ml gel de aloe vera, 300 ml ceai de menta sau iasomie si se adauga zahar brun, dupa gust. - Pasta cu miere si nuci: 1 lingura polen se dizolva in cateva picaturi de suc de lamaie sau aloe, se amesteca apoi cu 2 linguri de miere, 1 lingura de catina macinata, 2 linguri de nuca macinata si un varf de lingurita de scortisoara. - Crema de iaurt: 1 lingura de polen se dizolva si se omogenizeaza 2 ore, in 100 ml iaurt natural degresat. Se recomanda cure in lunile februarie-martie, ca ajutor al organismului pentru asteniile de primavara respectiv in octombrie-noiembrie ca fortificant pentru perioada rece.

Votati articolul

Polenul - binecuvantarea naturii
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =