Cum se prepara corect un ceai medicinal

Pentru a face un ceai suficient de concentrat, foloseste raportul de 2 linguri plante uscate la 1 cana apa; daca preparai ceaiul cu plante proaspete, pune 3 linguri la 1 cana.
Pune apa rece la fiert intr-un ibric obisnuit. Ia apoi o cana de sticla sau ceramica ori un alt ibric emailat - oricum, sa nu fie de metal - si pune cate 2 linguri din amestecul de plante uscate si 1 lingura de plante proaspete pentru fiecare cana de apa. Toarna deasupra apa clocotita, acopera si lasa sa stea timp de 5 minute. Dupa asta, strecoara si bea ceaiul simplu sau cu putin zahar si lamaie; nu indulci ceaiul cu miere cand acesta est einca fierbinte – mierea isi pierde calitatile curative daca este amestecata in lichide mai calde de 40 de grade Celsius.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.