Cum folosim lamaia in cosmetica

Cum folosim lamaia in cosmetica
Lamaia are efecte antiinflamatorii, vitaminizante, astringente, tonice, racoritoare, antiseptice, antisolare (fotoprotectoare), folosindu-se in tratamentul pistruilor, al seboreei, fisurilor cutanate, stomatitelor si mai ales in cosmetica.
Sucul de lamaie aplicat pe pistrui diminueaza intensitatea culorii lor si impiedica accentuarea pigmentarii in sezoanele estivale, ca si a petelor rosii de pe fata. In cazul acneei se fac lotionari pe fata, de 2-3 ori/zi, pana la disparitia lor. Sucul de lamaie aplicat pe pielea miinilor crapate, aspre, curata tegumentele, unghiile, impiedica cresterea pielitelor in jurul unghii¬lor ; de asemenea, petele de cerneala de pe maini si de pe tegumente, in general, se scot cu suc de lamaie, ca si petele care raman dupa curatirea fructelor si legumelor, dupa ce tegumentele sunt udate in prealabil. In tratarea celulitei se bea dimineata cate un pahar mic cu suc de lamaie. Sucul de lamaie filtrat pus in ochi, cate o picatura, ajuta la limpezirea vederii. Coaja de lamaie se foloseste pentru frecarea dintilor o data pe saptamana, pentru a-i mentine albi si curati. Lotiunea pentru ten gras, preparata din suc de lamaie, diluat cu apa de trandafiri. Se fac lotionari in cazul tenului gras sau al tenului cu porii dilatati. Apa de tarite preparata din 200-300 g% de tarate de grau in apa de ploaie sau apa plata; se fierbe 20-30 de minute, se raceste si se adauga sucul de la o lamaie + 20 g miere de albine. Se foloseste pentru curatirea tenului bronzat, cu porii dilatati, in sezonul estival. Demachiant cu suc de lamaie + lapte crud; se amesteca in proportii variabile, in functie de tipul de ten si se foloseste pentru stergerea sau spalarea lui. Lotiune tonica antirid preparata din lapte proaspat nefiert + citeva picaturi de suc de lamaie; se fac tamponari usoare pe ten, pentru prevenirea si intarzierea aparitiei ridurilor. Lotiune demachianta preparata din 500 g lapte + 30 g suc de lamaie; se foloseste pentru demachierea tenurilor grase. Lotiune, preparata din suc de lamaie si apa de ploaie sau apa plata in parti egale; se aplica dupa demachiere, prin pensulare sau tamponare, in cazul tenului gras, patat, ofilit. Solutie depigmentanta preparata din suc de lamaie si apa oxigenata in parti egale; se foloseste numai in cazul tenurilor grase, pentru tratarea pistruilor. Lotiune pentru curatirea mainilor preparata din suc de lamaie in amestec cu sare; se foloseste pentru curatirea mainilor, prevenirea aspririi lor, din cauza folosirii excesive a apei si sapunului. Masca dintr-un albus de ou batut spuma + 1 lingurita de suc de lamaie; se bate din nou si se aplica pe fata ca masca cu rol astringent, degresant, nutritiv, in cazul tenurilor grase si pentru prevenirea aparitiei ridurilor. Masca din drojdie de bere + suc de lamaie + miere de albine; se ames¬teca bine, omogenizandu-se pana ce se obtine o pasta fluida; se intinde intr-un strat omogen pe fata, in cazul tenurilor seboreice, cu rol nutritiv si astringent. Masca antirid dintr-o lingurita de suc de lamaie + 1 lingura de lapte gras + 1 lingura alcool indoit cu apa; se aplica masca prin pensulari sau tamponari, prevenind si impiedicand aparitia ridurilor.

Votati articolul

Cum folosim lamaia in cosmetica
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =