Banana, fructul ideal pentru dieta si plin de vitamine

Banana, fructul ideal pentru dieta si plin de vitamine
Banana poate fi considerata una din fructele exotice cele mai bune, versatile si sanatoase. Beneficiile sale pentru sanatate se extind asupra copiilor, adultilor si batranilor: banana este principala sursa de potasiu, fier si vitamina B6, un fruct potrivit pentru diete si retete de dulciuri sanatoase, deoarece are numai 140 de calorii.

Banana este o sursa bogata de potasiu (pana la 600mg), vitamina A, C, E, mai ales B2 si B6, acid folic, fier, calciu, magneziu si zinc, niacina, acid pantotenic, fosfor, cupru si seleniu.

Acest fruct este mai ales potrivit pentru copii; in ceea ce priveste varsta la care se poate introduce in alimetatia lor, exista pareri diferite din cauza semintelor considerate alergene, insa medicii au cazut de acord ca dupa un an nu mai exista nici un risc din acest punct de vedere. Se spune chiar ca, daca sunt mancate de trei ori pe zi, bananele cresc capacitatea de concentrare a copiilor.

Alte beneficii ale bananelor:
- previne infarctul deoarece reduce riscul de crestere a presiunii arteriale;
- ne face mai fericiti din cauza unei substante numite triptofan, pe care organismul nostru il transforma in serotonina;
- reduce aciditatea si actioneaza ca un balsam pentru stomac;
- poate fi mancata ca atare si de catre bolnavii de ulcer;
- actioneaza ca adjuvat in tratarea diareei;

Votati articolul

Banana, fructul ideal pentru dieta si plin de vitamine
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =