7 remedii naturale din plante care vindeca laringita

7 remedii naturale din plante care vindeca laringita
Laringita este o inflamatie a mucoasei laringiene, produsa fie ca urmare a unei racei, a unei boli infectioase, sau ca urmare a unor factori precum surmenajul vocal, variatiile bruste de temperatura, poluarea aerului. Medicina alopata recomanda mai multe ceaiuri pentru tratarea acestei afectiuni.

Nalba mare (althea officinalis) - se prepara un macerat dintr-o lingura de radacina de planta bine maruntita lasata o jumatate de ora intr-un pahar cu apa rece. Se strecoara, apoi se adauga unvarf de lingurita de bicarbonat de sodiu. Se bea cate putin, pe toata durata unei zile.

Lumanarica (verbascum phlomoides) - Se face o infuzie normala, din doua linguri de planta la o cana de apa clocotita. Se lasa 5-10 minute acoperita, sa infuzeze. Se consuma doua cani pe zi.

Podbal (tussilago farfara) - Se fac infuzii din doua linguri de planta la o cana de apa clocotita.

Mac (papaver rhoeas) - Se folosesc petalele florile, uscate si apoi maruntite. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de petale maruntite la o cana de 200 ml apa clocotita. Se bea o singura cana, fractionat, pe durata intregii zile.

Pulmonaria (pulmonaria officinalis) - Dintr-o lingura de planta la o cana de apa clocotita se obtine o infuzie ideala pentru tratarea bolilor de laringe. Se beau trei cani pe zie.

Lichenul de piatra (cetraria islandica) - este un remediu binecunoscut de catre popoarele nordice. La noi se gaseste in magazinele tip plafar. Se beau trei cani pe zi de ceai rece, obtinut din infuzarea unei lingurite mici de material vegetal la o cana de apa clocotita.

Arnica (arnica montana) - Doua lingurite de flori la 200 ml apa clocotita. Infuzia obtinuta se foloseste pentru gargara, dimineata la prima ora.

Votati articolul

7 remedii naturale din plante care vindeca laringita
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =