3 sucuri de legume care trateaza ulcerul si gastrita
Sucul de cartofi, facut din cartofi sanatosi, neincoltiti. Ca toate sucurile, si cel de cartofi se consuma numai proaspat, astfel: 1/2 -1/3 de pahar inainte de masa de dimineata sau de pranz, timp de 2-3 saptamani. Cura se tine in special primavara sau toamna.
Preparare:
* cartofii se curata, se pun in apa, apoi se face suc din ei;
* cei care nu au storcator de fructe si legume, pot proceda astfel: se
dau cartofii pe razatoare, apoi de 2-3 ori prin masina de tocat carne.
Sucul de varza alba cruda se bea imediat. Nu se prepara cantitati mari, pentru ca se bea numai 1/2 pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 40-50 de minute inainte de masa. Cura se tine o luna, in special primavara si toamna.
Preparare:
* fara storcator de fructe/legume: varza se curata de foile
exterioare, se marunteste bine si se trece de doua ori prin masina de
tocat carne, dupa care se stoarce bine.
* se inlatura foile exterioare, se taie capatana de varza in bucati
mai mici si se stoarce sucul folosind un storcator.
Sucul de morcovi, atat de sanatos si plin de vitamine, ajuta si in cazul gastritei si ulcerului.
Preparare:
* morcovii se curata, se spala si se storc in storcator;
* fara storcator: morcovii spalati si curatati se dau pe razatoare,
apoi de doua ori prin masina de tocat – se storc bine si se bea sucul
pe loc.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.