Liste Noire – Abordari Avangardiste

Pe lista lor neagra figureaza, insirate aleatoriu: imitatiile, spatiile de locuit pur geometrice ce par proaspat iesite dintr-un program 3D, ordinea inumana, spatiile fara pesonalitate, trendurile.
PENTRU UN TABLOU COMPLET, afla ca Liste Noire are si o lista alba a designului de interior. Preferintele lor insumeaza, la fel de aleatoriu, maximalismul, stralucirea taioasa si ironica a obiectelor contemporane, mesterii pricepui si clientii entuziasti si fara complexe. ESTE FOARTE POSIBIL SA FI AUZIT DEJA DE LISTE NOIRE, dupa ce decorurile (ce le poarta semnatura) pentru concept-store-ul Rozalb de Mura din Bucuresti au facut senzatie. Dupa cum ti-ai dat seama, Liste Noire este un nume de scena. In spatele lui, se ascund doua artiste: Ioana Nemes si Maria Farcas, amandoua pasionate si interesate ca din ideile lor sa iasa proiectele vii precum entuziasmul lor. IN CE CRED ELE CA E BINE SA INVESTESTI INTR-O CASA? “in fundatia proiectului. In pardoseala, de exemplu. Investeste in usi si ferestre din lemn, in prize de buna calitate, in ceramica sau piatra si nu in gresie. In materiale ecologice” afirma Ioana. PENTRU CA SE AFLA LA GRANITA DINTRE ATATEA MESERII - arhitectura, scenografie, moda, arta – fetele simt deseori ca designerul de interior este privit cu o doza nesanatoasa de scepticism. Ioana si Maria clarifica: “exista ideea gresita ca un designer de interior strabate in lung si lat magazinele, cumpara si asaza mobila prin case sau restaurante. Cand de fapt, e vorba de ceva care trimite spre meseria de parfumier: un designer aduna esente disparate, inrudite sau opuse si le combina in asa fel incat rezultatul final sa pulseze”.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =