Iesiti din tipar, renuntati la numerele de casa traditionale

Iesiti din tipar, renuntati la numerele de casa traditionale
Ce mi-a placut cel mai mult in orasele europene a fost grija pentru fiecare detaliu al fatadelor. Inclusiv numerele caselor si placutele cu denumirea strazilor erau, de multe ori, pictate cu atentie si imaginatie.

In magazinele de bricolaj am gasit placute ceramice cu numere si litere. Acestea se monteaza in adeziv, direct pe peretele casei sau pe gard. Pretul unei placute era in functie de model, cele mai ieftine costau cam 10 lei. Un numar de casa ajunge la 40 de lei, in medie, pentru ca alaturi de cifre, in capete se mai montau alte doua elemente de design, care alcatuiau bordura.

O alternativa mai ieftina, dar care necesita putina rabdare si talent, este sa reciclati cateva placi de faianta care v-au ramas. Ideal este ca acestea sa fie albe sau de culoare deschisa. Placile se matuiesc cu ajutorul unui abraziv montat pe bormasina, apoi se taie dupa forma si dimensiunea dorita. Numarul se picteaza cu o vopsea speciala pentru sticla, aceasta costa nu mai mult de 20 de lei flaconul si se gaseste in magazinele de bricolaj, inclusiv in papetarii si supermarketuri, la raioanele de rechizite.

Spor la pictat!

Votati articolul

Iesiti din tipar, renuntati la numerele de casa traditionale
Rating:
Nota: 3.86 din 5 - 14 voturi.

Comentarii 3 comentarii

Tanasescu Mariana 23 Mai 2019
As dori sa comand un numar pentru casa. Cum sa procedez?
Dobrota Carmen 21 Iulie 2014
Buna ziua,rnrnAsi dori penntru a pune pe casa, numarul civic nr 4, realizat pe o placutaceramica albastra cu numarl alb.rnrnMultumesc.
Mihai 26 August 2013
In ce magazin ati gasit dvs. astfel de numere de casa?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =