Risotto cu legume

Risotto cu legume
Nimic nu se compara cu mancarea preparata acasa, iar cand vine vorba de perioadele post din timpul anului, mancarea preparata acasa e singura care sigur e preparata conform normelor. Fie ca postesti, fie ca urmezi un stil de viata vegetarian, aceasta reteta este pentru tine.

Ingrediente:
1 1/2 lingura ulei de masline
50 g unt
1 fir de praz
1 dovlecel sau 1/2 vanata
1 ceasca vin alb (optional)
1 cana mazare congelata sau din conserva
1 ceapa
1/2 legatura leurda
2 cani orez
sare, dupa gust

Preparare:
Orezul se pune la fiert. Separat, se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, prazul feliat, dovlecelul taiat cubulete si mazarea. Se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba; dupa 10 minute se aduaga orezul, mazarea si untul si se lasa sa scada. Dupa inca 10 minute, se ia de pe foc si se presara leurda taiata fideluta. Se potriveste de sare si se serveste calda sau rece, alaturi de crutoane.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =