Reteta zilei: Supa de galuste

Reteta zilei: Supa de galuste
Cand ai pofta de o supa gustoasa, plina de legume si verdeata, supa de galuste este preparatul ideal. Va prezentam prin randurile de mai jos o reteta de supa cu galuste pufoase, ideala pentru un pranz sau o cina in familie.
Hranitoare si foarte simplu de preparat, supa de galuste este o alegere ideala pentru cina in familie. De multe ori se intampla ca galustele sa iasa tari iar supa sa nu fie foarte fustoasa. Daca incercati aceasta reteta va garantez ca galustele vor fi moi si pufoase.

Ingrediente:

- o ceapa;
- telina;
- radacina de pastarnac;
- 2 morcovi;
- o lingura ulei;
- 8 linguri de gris;
- un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- sare, marar;
- patrunjel.

Cum se prepara supa de galuste:

Legumele, curatate de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert. Cat timp fierb legumele se pregatesc galustele.

Este important sa pregatiti compozitia chiar inainte de a le adauga in supa pentru ca daca o lasati sa stea prea mult, acestea vor fi tari.

Intr-un bol se bate oul cu un praf de sare, se adauga o lingura de ulei si grisul, putin cate putin pana se obtine o pasta omogena. Pentru a ne asigura ca vor iesi pufoase se adauga un varf de bicarbonat de sodiu. Consistenta trebuie sa fie una potrivita, daca este prea tare galustele nu voi fi pufoase si vor fierbe mai greu.

Amestecul trebuie sa se lipeasca de furculita.

Se da focul mic, avand grija sa nu clocoteasca supa - pentru ca nu se sfarame galustele. Daca incep sa se destrame inseamna ca mai trebuie sa adaugati gris in compozitie.

Cu o lingurita se ia din compozitia formata si se pune in supa. Pentru ca galustele sa se desprinda usor de lingurita aceasta se introduce de fiecare data in supa fierbinte.

Se mai lasa sa fiarba 5-10 minute la foc mic, apoi se presara patrunjel tocat marunt. Dupa ce au fiert le lasam sa se odihneasca macar 10 minute, acoperind vasul cu un capac.

Supa de galuste se serveste calda.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =