Ratatouille
Ai nevoie de:
1 ceasca ulei de masline
1 vanata
3 dovlecei
3 cepe
2 ardei grasi
5 rosii
6 catei de usturoi
100 ml apa
sare si piper, dupa gust
Preparare:
Vanata, ardeii si dovleceii se spala, se curata de coaja (optional)
sau de seminte (in cazul ardeilor) si se taie in cubulete. Ceapa se
taie fin, iar rosiile bucati mai mari. Usturoiul se taie felii subtiri
si apoi se piseaza. Cubuletele de vanata se frig in ulei incins timp
de 8 minute; cand au devenit maronii, se iau de pe foc si se transfera
intr-o cratita mare. Urmeaza dovleceii, tot in jur de 8 minute (se mai
adauga ulei daca e necesar), apoi se rastoarna deasupra vinetelor.
Ceapa si ardeii se frig timp de 6 minute si se pun peste celelalte
legume; se adauga apa, rosiile, usturoiul si se lasa la fiert pentru
30-40 de minute, la foc potrivit. Se potriveste de sare si piper (cei
carora le place gustul iute pot adauga boia sau ardei iute). Mancarica
se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora inainte de a fi servita,
pentru ca aromele sa se combine si sa aiba un gust mai bun.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.