Prajituri cu trei culori
Ai nevoie de:
1kg faina
2 oua
400gr unt sau margarina pentru prajituri
300g zahar
2 linguri cacao
2 lingurite esenta de rom
1 lingura turmeric
Preparare:
Untul sau margarina se lasa afara din frigider pentru cateva ore. Cand
este moale, se mixeaza bine cu zaharul pana cand se transforma intr-o
crema fina. Se adauga ouale, cate unul, apoi faina. Aluatul se imparte
in trei. Prima parte se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire. In
a doua parte de aluat se amesteca turmericul, care ii va da o culoare
galbui-portocalie, apoi se intinde si se aseaza peste foaia simpla. In
cea de-a treia parte de aluat se amesteca cele 2 linguri de cacao si
esenta de rom, se intinde foaia si se aseaza peste celelalte doua. Se
mai intinde aluatul inca o data cu facaletul, pentru ca straturile sa
se lipeasca bine intre ele, se ruleaza cu grija ca sa nu se rupa si se
da la figider, infasurat in folie de plastic alimentar. Se porneste
cuptorul si dupa 10 minute se scoate aluatul, se desface
si se taie felii si se aseaza pe tava dublata
cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 5-10 minute. Prajiturelele se pastreaza
moi si gustoase daca sunt tinute intr-o cutie cu capac.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.