Prajitura simpla cu crema
Pentru BLAT ai nevoie de:
250g faina
200g zahar
1 lingura praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
120ml ulei
180ml apa rece
2 lingurite esenta de vanilie
7 oua (separate)
Pentru CREMA ai nevoie de:
50g faina
340g unt (moale, lasat la temperatura camerei)
250g zahar
240ml lapte rece
2 lingurite esenta de vanilie
Preparare:
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, praful de copt,
bicarbonatul si sarea. In mijloc se face o gaura unde se pun
galbenusurile. Se mixeaza bine totul si se lasa deoparte. In alt
castron se bat albusurile ca pentru bezele, apoi se incorporeaza in
aluatul cu faina preparat anterior. Aluatul pentru blat se toarna
intr-o forma de 25x35cm sau alta tava cu aproximativ aceleasi
dimensiuni si se da la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand
testul cu scobitoarea arata ca blatul s-a copt. Cand e gata, se lasa
sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa. Dupa ce s-a racit,
tava se intoarce pe un blat de bucatarie sau pe un servet, iar
marginile se taie.
Blatul gros se taie cu grija pe jumatate si se trece la prepararea cremei. Pentru crema, se mixeaza zaharul, faina si untul timp de 5 minute, la viteza mare; treptat, se incorporeaza esenta de vanilie si laptele. Se continua mixarea pentru inca 5 minute, dupa care se intinde crema pe blaturi, in partea din interior. Cele doua jumatati se aseaza una peste cealalta, cu crema in interior, apoi se taie in patratele.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.