mancarica sanatoasa de primavara: Urzici sleite

Data | 25 Noiembrie 2011
Se curata bine cam o punga de urzicute tinere, de martie, se spala in cateva apa apoi se pun la fiert impreuna cu un pastarnac, o ceapa si doi morcovi taiati felii.
Dupa ce au fiert bine, se scurge zeama in alt vas, se toaca toate legumele si frunzele care au ramas apoi se freaca bine cu malai, pana iese o ciulama.
Se pune sare, usturoi dupa gust, cateva linguri de hrean dat pe razatoare, unt din belsug si miez de nuca. Se amesteca bine bine si se da la cuptor, stropindu-se din cand in cand cu zeama ramasa de la fiert. Langa urzicile astea, o mamaliga este musai.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.