Cum se prepara borsul de sfecla

Cum se prepara borsul de sfecla
Borsul de sfecla este un preparat cu influente slave, fiind des intalnit in Ucraina si Polonia. La noi, borsul de sfecla se face in Bucovina si nordul Basarabiei.

Ingrediente pentru prepararea borsului de sfecla:
Ceapa
Morcov
Albitura - pastarnac, patrunjel radacina, telina
ardei gras
sfecla rosie
ulei
verdeata - patrunjel, leustean
bors
cartofi

Borsul de sfecla este o mancare consistenta si sanatoasa. Se incinge putin ulei in oala si se caleste usor, la foc mic, ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa. se adauga apoi morcovii, ardeiisi albitura, taiate marunt din cutit sau date pe razatoarea mare. Se adauga rosia taiata cubulete si se completeaza apoi cu apa, lasand loc si pentru bors. Acesta se pastreaza la temperatura camerei pana la final.

Se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Apoi, se adauga sfecla data pe razatoare si cartofii taiati in cuburi potrivite. Se lasa pana fierb legumele, apoi se completeaza cu bors pana sus. Se mai da un singur clocot. Se ia oala de foc si se adauga verdeata taiata marunt.

Se serveste simpla (mancare de post) sau se serveste cu smantana sau iaurt.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =