Proprietatile medicinale ale mugurilor de plop

Proprietatile medicinale ale mugurilor de plop
Mugurii de plop se recolteaza la sfarsitul lui februarie, inceputul lunii martie. Se usuca pe hartii albe, intr-un los uscat si racoros. Sunt folositi pentru proprietatilor lor medicinale. Se obtin di acestia preparate antiinflamatorii, antiseptice si astringente.

Infuzia din muguri de plop se foloseste pentru spalarea ranilor si arsurilor. Se foloseste si pentru clatirea parului, fiind un preparat care impedica caderea parului si indeparteaza matreata.

Unguent din muguri de plop, ulei si ceara de albine. Se obtine 100 grame muguri de plop uscati, care se fierb doua ore pe baie de apa in 300 ml apa. Se adauga 150 ml ulei de floarea soarelui si 50 de grame de ceara de albine. Preparatul se fierbe pana la indepartarea apei, apoi se strecoara. Se foloseste pentru tratarea ranilor, are proprietati vindecatoare si regenerative.

Pentru a obtine uleiul din muguri de plop, o cantitate echivalenta cu o lingura de muguri de plop se zdrobeste intr-un vas, peste care se adauga o lingura de alcool de 90 de grade. Se lasa o zi, apoi se adauga 150 ml ulei de floarea soarelui. Se fierbe o ora pe baie de apa.

Votati articolul

Proprietatile medicinale ale mugurilor de plop
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =