Cultivarea guliilor in solar

Cultivarea guliilor in solar
Prin cultivarea guliilor in spatii protejate se obtin productii timpurii, cultura putand fi initiata devreme, in luna martie. Se obtin astfel primele productii in mai-iunie.

Rasadnitele se pregatesc prin dezinfectare si fertilizare. Guliile se seamana in luna ianuarie, separat, in spatiu protejat, apoi se repica. Rasadurile astfel obtinute se planteaza in solar in luna martie, la distante de 20-25 cm intre plante. Rasadurile bune pentru plantat sunt viguroase, sanatoase, in stadiul de 5-6 frunze.

Dupa plantarea rasadurilor se completeaza golurile, dupa caz. Se combat buruienile, se aplica tratamentele impotriva bolilor si daunatorilor si se fertilizeaza fazial dupa a treia si a cincea saptamana de la plantare.

Recoltarea are loc dupa 50-60 de zile de la plantarea rasadurilor, putand fi obtinute productii de 2-3 kilograme pe metru patrat de solar.

Pentru a obtine productii esalonate, semintele se seamana incepand din decembrie pana in ianuarie. Apoi, rasadurile se repica dupa 7 zile de semanat, in cuburi nutritive sau in ghivece cu diametrul de 7 cm. Pe masura ce rasadurile ating stadiul de 5-6 frunze adevarate, se planteaza in solar.

Votati articolul

Cultivarea guliilor in solar
Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 15 voturi.
Articole conexe

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =