Conserve de lamai

Ai nevoie de:
6-10 lamai
sucul de la 1-2 lamai
scortisoara
3 linguri sare
Preparare:
Lamaile se spala bine. Apoi se taie in sferturi pe lungime, insa nu de
tot, astfel ca frunctul sa nu se rupa in bucati. Fiecare lamaie se
umple inauntru cu sare, cat incape, se strange bine ca sa ramana
inchisa si se aseaza intr-un borcan sterilizat, cat mai inghesuite. Se presara praful de scortisoara dupa gust. Nu este obligatoriu, mie imi place pentru ca lamaile ies mai aromate si merg de minune apoi cu diferite retete la care se serveste orez ca garnitura. Se
toarna deasupra restul de sare, zeama de lamaie, se inchide ermetic si
se pastreaza intr-un loc rece si uscat.
Timp de o luna, borcanul se agita bine; daca lamaile ies de la locul lor, borcanul se poate deschide pentru a le aranja. Dupa 3 saptamani trebuie verificata consistenta cojilor de lamaie – daca au devenit moi, atunci lamaile pot fi folosite ca atare. Se pastreaza la frigider chiar si peste 6 luni.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.