Conserve de lamai

Conserve de lamai
Lamaile conservate par a fi o inovatie culinara, insa aceast traditie vine de demult, din Maroc. Gustul neobisnuit de dulce si sarat al acestor lamai poate fi folosit pentru a acri supele sau pentru a da o aroma deosebita fripturilor.

Ai nevoie de:
6-10 lamai
sucul de la 1-2 lamai
scortisoara
3 linguri sare

Preparare:
Lamaile se spala bine. Apoi se taie in sferturi pe lungime, insa nu de tot, astfel ca frunctul sa nu se rupa in bucati. Fiecare lamaie se umple inauntru cu sare, cat incape, se strange bine ca sa ramana inchisa si se aseaza intr-un borcan sterilizat, cat mai inghesuite. Se presara praful de scortisoara dupa gust. Nu este obligatoriu, mie imi place pentru ca lamaile ies mai aromate si merg de minune apoi cu diferite retete la care se serveste orez ca garnitura. Se toarna deasupra restul de sare, zeama de lamaie, se inchide ermetic si se pastreaza intr-un loc rece si uscat.

Timp de o luna, borcanul se agita bine; daca lamaile ies de la locul lor, borcanul se poate deschide pentru a le aranja. Dupa 3 saptamani trebuie verificata consistenta cojilor de lamaie – daca au devenit moi, atunci lamaile pot fi folosite ca atare. Se pastreaza la frigider chiar si peste 6 luni.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =