Budinca de curmale

Budinca de curmale
Budinca de curmale este un desert de iarna, cand aceste fructe delicioase pot sa inlocuiasca fructele de sezon. Se prepara ceva mai greu, insa rezultatul este peste asteptari.

Ingrediente:
500 g curmale
100 g rom
250 g stafide
250 g piscoturi
50 g zahar

Crema:
2 oua + 2 galbenusuri
250 g nuci pisate bine
200 g zahar
100 g unt
200 g smantana
200 ml lapte

Preparare budica de curmale:

Curmalele se curata de samburi, se lasa peste noapte in rom si apoi se lasa la strecurat; dupa 10 minute se paseaza bine, pana iese un piure moale.

O tava de prajitura se unge cu unt si se tapeaza cu piscoturi, se pune un strat de piure de curmale, unul de stafide, inca un strat de piscoturi si tot asa pana cand se termina toate ingredientele. Se face o crema din oua, nuci, galbenusuri, zahar si unt, lapte si smantana, care apoi se toarna peste prajitura din tava. Se coace in cuptor 50-60 de minute.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =