Reguli Feng-Shui de amenajare a gradinii

Reguli Feng-Shui de amenajare a gradinii
Feng Shui este arta de a crea un mediu armonios pentru oameni, o pseudostiinta care presupune analiza fluxurilor de energie si corelarea lor cu yin, yang si cele 5 alemente (pamant, foc, metal, apa, lemn). Toate aceste principii se aplica si in gradinarit, atat in alegerea plantelor si arborilor benefici, dar si in amenajarea gradinilor.

Gradinile amenajate in stil Feng Shui sunt informale, uneori simpliste sau minimaliste, nonconformiste si relaxante. Ele respecta niste reguli clare ce se axeaza in jurul a trei elemente:
- apa, care trebuie sa curga in linii ondulate, curbe si niciodata in albii drepte sau cu muchii ascutite;
- yin si yang, care trebuie mereu sa se afle in echilibru;
- complexul de 5 elemente din Feng Shui: pamant, apa, lemn, metal, foc.

Amenajarea gradinii in stil Feng Shui se incepe cu busola in mana. Se stabilesc cele paru puncte cardinale si de aici se incepe aranjarea elementelor, in functie de regulile stricte care ghideaza si acest aspect. Astfel:
- nordul gradinii este guvernat de elementul apa si se spune ca influenteaza cariera si viata: aici se pot amplasa piscina, o fantana, un jacuzzi. Culoarea dominanta trebuie sa fie albastrul sau negrul.
- nord-vestul este guvernat de elementul pamant, caruia ii corespund culorile bej, galben deschis, tonuri de maroniu sau nisipiu;
- estul, care influenteaza sanatatea si familia, este locul elementului lemn; aici trebuie sa se regaseasca nuante de maro si verde.
- sud-estul este zona gradinii care influenteaza abundenta si banii si este guvernat tot de elementul lemn; culorile specifice sunt maro si verde;
- sudul gradinii are ca si corespondent elementul foc si regleaza reputatia si faima; culorile sale sunt rosu, oranj, purpuriu si galben deschis.
- sud-estul trebuie sa reprezinte elementul pamant, influenteaza dragostea si casatoria; elementele decorative din aceasta zona trebuie sa aiba nuante de bej, galben deschis, pamantiu sau nisipiu.
- vestul influenteaza creativitatea si copiii, este zona elementului metal si aici trebuie sa se regaseasca culorile gri si alb.
- nord-vestul este guvernat de elementul metal, influenteaza calatoriile si se regaseste un nuante de alb si gri.

Votati articolul

Reguli Feng-Shui de amenajare a gradinii
Rating:
Nota: 3.81 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 1 comentarii

arla 29 Martie 2018
sesi nv de 2 ori....care sunt sv si ne?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =