Pregatirea iazului pentru iarna

Pregatirea iazului pentru iarna
Pe masura ce materialele de constructie si instalatiile au devenit din ce in ce mai comune iar pretul lor a scazut, iazurile de gradina s-au raspandit tot mai mult ca elemente decorative. Pe perioada iernii, acestea au nevoie de cateva ingrijiri speciale.

Nu lasati apa sa inghete in totalitate. Iazul are nevoie sa respire, de aceea e bine sa amenajati un loc in care apa nu ingheata. Acest lucru se face usor, asezand in apa un balot de paie, dispus astfel incat sa stea jumatate in apa si jumatate in afara. La fel pot fi folosite legaturi din diferite crengi si resturi vegetale. Metoda nu este garantata, existand riscul ca in iernile geroase apa sa inghete la suprafata chiar si in aceste conditii.

O alta metoda, mai scumpa ce-i drept, presupune utilizarea unor instalatii speciale. Un astfel de produs este alcatuit din elemente electrice de incalzire, echipate cu un inel de plutire.

O alta lucrare obligatorie este curatarea apei de resturile vegetale si plantele moarte. Acestea vor putrezi si in iaz se vor dezvolta bacterii si microorganisme periculoase.

Votati articolul

Pregatirea iazului pentru iarna
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =