Florile de la umbra copacului: cum se planteaza si cum se ingrijesc

Florile de la umbra copacului: cum se planteaza si cum se ingrijesc
Un strat de flori bine ingrijit sub coroana unui pom poate aduce multa culoare si veselie in gradina. La umbra copacilor pot fi plantate flori care nu au nevoie de multa lumina ca sa creasca, dar carora le prieste pamantul reavan. Fiind un loc destul de dificil de cultivat, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii flori sanatoase.

Ai nevoie de: unelte de gradina (sapa, sapaliga, grebla), compost sau balegar, seminte sau rasaduri de plante.

Pamantul de sub copac trebuie pregatit inainte de plantarea florilor. Solul trebuie bine sapat (dar cu grija totusi, pentru a nu deteriora radacinile copacului). Daca pomul are radacini adanci, nu va fi nici o problema din acest punct de vedere; daca radacinile sunt firoase (raman aproape de suprafata solului), atunci va fi nevoie sa construiesti un strat ridicat (VEZI AICI CUM >>>>).

Dupa ce ai maruntit pamantul, amesteca-l cu compost sau pamant bogat in nutrienti. Pentru plantarea rasadurilor, fa gropi mici, de circa 10-20 cm adancime, in care sa introduci radacina plantei si apoi sa acoperi bine cu pamant. Semanarea semintelor se face in functie de specie: de obicei se presara si apoi se acopera cu un strat subtire de pamant; semintele mai mari se plaseaza cate 2-3 in gropi putin adanci, o anumita distanta - toate aceste informatii sunt scrise pe pachetul de seminte.

Dupa plantare, locul se uda din belsug si se continua udarea zilnica pana cand se vad primele plantute. Dupa asta, se uda mai rar, numai atunci cand pamantul de la suprafata se usuca.

Votati articolul

Florile de la umbra copacului: cum se planteaza si cum se ingrijesc
Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 10 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =