Flori ce se pot planta la sudul casei

Flori ce se pot planta la sudul casei
Zona orientata spre sud a casei si gradinii este mereu insorita pe parcursul zilei, cand soarele se muta de la est la vest. De asemenea, aceasta zona beneficiaza de cea mai multa lumina si este perfecta pentru plantele care au nevoie de soare, caldura, pamant nu foarte umed sau care sunt tolerante la seceta.

Coada soricelului (Achillea millefolium) nu este o buruiana, ci o planta rezistenta la seceta, care adora soarele din plin si care nu are nevoie de multa apa sau ingrijiri speciale pentru a inflori. Poate atinge 60 cm inaltime, iar florile sale albe, galbene sau roz se folosesc in aranjamente de flori uscate.

Salvia este una din plantele care vor atrage fluturi si albine in gradina. Se dezvolta cel mai bine in plin soare si nu are nevoie de multa apa; este si foarte rezistenta la seceta. Poate atinge 50cm inaltime si face flori tepoase, de culoare alba, roz, galbena, rosie sau violet.

Carciumareasa (Zinnia elegans) este o planta anuala care are nevoie de multa lumina si pe care gradinarii o prefera pentru ca este rezistenta si face face flori mari, frumoase, de culoare roz, portocaliu, alba sau galbena. Poate creste pana la 50-60cm inaltime si se uda regulat in perioadele de seceta.

Votati articolul

Flori ce se pot planta la sudul casei
Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =