Cum se cultiva roccardia in gradina

Cum se cultiva roccardia in gradina
Rocardia este o planta foarte raspandita in gradini si parcuri, fara sa ii stim numele adevarat. Creste pana la 40 cm inaltime, este ramificata si face flori albe, galbene, roz sau violet. Este foarte rezistenta, ceea ce o face planta perfecta pentru gradinile mai dificile, cu mult soare fara pamant de calitate.

Semintele de Rocardia se seamana in lunile martie-aprilie, intr-o rasadnita rece, cu pamant nu foarte bogat, dar amestecat cu nisip. Rasadurile se repica mai intai in ghivece mici, care se tin pe pervaz. Rasadurile de Rocadia se planteaza afara de abia in luna mai. Se alege locul definitiv undeva la soare sau semi-umbra si se lasa 15-25 cm intre plante.

Pentru cultura in ghivece, semintele se seamanacu o saptamana mai devreme, deci februarie-martie, cel tarziu inceputul lui aprilie; se foloseste o rasadnita calda, cu pamant de bua calitate. Cand rasadurile cresc, se repica lasand cate 25-30 fire in ghivece de 16-18 cm diametru.

Puterea de germinatie a semintei este de 3 ani; in conditii bune, rasadul apare in 7-10 zile de la semanare.

Votati articolul

Cum se cultiva roccardia in gradina
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =