Cauzele bolilor neinfectioase ale plantelor de apartament

Cauzele bolilor neinfectioase ale plantelor de apartament
Bolile neinfectioase care ataca plantele de apartament, sunt in general provocate de anumite conditii nefavorabile de umiditate, temperatura, lumina sau o hranire nesatisfacatoare.
Ofilirea plantelor este in general pricinuita de lipsa de apa sau de hrana. Cand udatul se face abundent si prea des, mai ales in timpul iernii, duce la putrezirea radacinilor si ingalbenirea (patarea) frunzelor sau chiar moartea plantelor. Cand aerul din incapere este prea uscat, se pot usca varfurile frunzelor. Cloroza, reprezentata de ingalbenirea sau albirea frunzelor, apare atunci cand din pamantul in care este cultivata planta lipsesc anumite elemente nutritive (azot, fier, magneziu) sau ca urmare a actiunii razelor solare prea puternice. Brunificarea frunzelor, incepand de la varf si de la margini spre centru se datoreaza lipsei fosforului din pamant. In conditii de temperatura prea scazuta, prea ridicata sau cand planta sta in curent, poate aparea caderea frunzelor. Lipsa luminii, poate de asemenea determina fenomenul de etiolare (alungirea si decolorarea plantelor). Formarea de frunze mari, insa cutate care se decoloreaza si pana la urma se brunifica si cad, poate fi asimilata cu lipsa potasiului.

Votati articolul

Cauzele bolilor neinfectioase ale plantelor de apartament
Rating:
Nota: 2.79 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =