Vrei sa cumperi spoturi cu LED? Iata ce trebuie sa stii!

Vrei sa cumperi spoturi cu LED? Iata ce trebuie sa stii!
Spoturile cu LED au devenit din ce in ce mai populare in ultima perioada, transformandu-se intr-un adevarat trend in domeniul iluminatului. Daca te intrebi de ce tot mai multa lume isi indreapta atentia asupra acestora, afla ca ofera cateva avantaje care nu pot fi trecute cu vederea.

Spoturile cu LED nu ofera doar un aer modern locuintei, ci reprezinta si un aliat in reducerea cheltuielilor ce tin de energia electrica. Te lasam sa parcurgi mai jos cele mai importante beneficii pe care le ofera acest tip de produse si sa afli cateva informatii utile despre montaj.


Spoturile cu LED: motive pentru care ar trebui sa le cumperi

Daca te intrebi de ce ar trebui sa cumperi spoturi cu LED, iata cateva raspunsuri care iti vor fi de un real folos.


Spoturile cu LED...

... au o durata indelungata de viata, ceea ce inseamna ca nu se vor arde la cateva zile de la montaj. Asadar, vei reduce semnificativ stresul schimbarii frecvente a becurilor pentru ca acestea au intre 50.000 si 100.000 ore de functionare. Cu timpul, este posibil sa isi mai piarda din intensitate, dar nu te vor dezamagi la fel ca modelele clasice.

... te ajuta sa economisesti energie, asa ca factura la curent nu te va mai speria ca pana acum. Te vei putea bucura de efectul pe care il ofera unei incapari fara sa te mai stresezi ca va trebui sa scoti multi bani din buzunar la scadenta.
 

.... nu emit infrarosii si nici ultraviolete (UV), fiind ideale pentru spatiile in care se afla obiecte sensibile la emisiile UV ori la infrarosii, asa cum sunt: muzeele, galeriile de arta, laboratoarele, etc.

... nu contin substante toxice, asa ca nu reprezinta un pericol pentru sanatatea ta si a celor din familie. Acest tip de produse sunt ecologice, astfel ca pot fi reciclate.

... emit o lumina alba, cat mai apropiata de cea naturala, ceea ce inseamna ca nu iti vor obosi ochii la fel ca modelele clasice.

... sunt mai rezistente la socuri, la vibratii si la diferite conditii (umezeala ridicata, presiune, temperaturi extreme), astfel ca pot fi folosite cu succes si la exterior.

... ofera un aspect elegant si modern locuintei fara sa depui prea mult efort ori sa faci o investitie costisitoare.
 

Spoturile cu LED: pasi de montare


Nu te incanta ideea ca trebuie sa apelezi la ajutorul unui mester pentru montarea unor corpuri de iluminat cu LED? Daca ai putina indemanare si cateva informatii de specialitate, te poti descurca si singur de minune. In plus, iti va ramane in buzunar suma pentru mana de lucru.
 

 Mai jos sunt pasii de montare ai corpurilor de iluminat cu LED:

Inainte sa realizezi montarea spoturilor cu LED, asigura-te ca ai intrerupt alimentarea cu energie electrica.

1. Realizeaza gaura de montaj cu o unealta speciala;
2. Conecteaza firele retelei electrice la circuitul primar al transformatorului;
3. Leaga firele duliei corpului de iluminat, apoi introdu transformatorul in gaura plafonului pana ce basculeaza si se asaza deasupra placii de gips carton.
4. Monteaza spotul cu LED in dulie cu ajutorul sistemului de cleme de care dispune, apoi fixeaza-l;
5. Asigura-te ca firele de alimentare de 220 volti sunt legate direct la bornele duliei obiectului de iluminat.

Daca nu aveti niciun fel de cunostinta in domeniu, va sfatuim totusi sa apelati la ajutorul unui specialist pentru a preveni eventualele accidente.

Spoturile cu LED chiar sunt un sistem de iluminat inteligent! Economisesti si obtii si un aer modern in casa ori in firma ta.

 

Foto: pixabay.com

Votati articolul

Vrei sa cumperi spoturi cu LED? Iata ce trebuie sa stii!
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =