Reconditionarea usilor vechi
Daca vrei sa mergi pe cea mai simpla varianta, reconditionarea usilor ar trebui sa fie prima ta optiune. Procesul de reconditionare al usilor e relativ simplu si nu presupune investitii mari. Ai multiple variante de clante usi din care sa alegi, poti opta pentru culori diferite pentru revopsirea usilor si nici nu e un deranj prea mare in casa.
Ce usi pot fi reconditionate?
In general, toate usile pot fi reconditionate, fie ele din lemn, metal, de interior sau exterior. Daca incepi cu reconditionarea usii de la intrare, alege intai modelul de clanta, dupa care alege modelul de butuc yala care sa se potriveasca. Feroneria trebuie sa fie de calitate, iar culorile si formele trebuie sa intre in armonie cu decorul. Spre exemplu, daca in locuinta predomina aspectul vintage, alege clante usi in acelasi stil. De altfel, in alegerea feroneriei poti tine cont de efectele cromatice si contrastele puternice. Un butuc yala auriu se asorteaza foarte bine cu o usa neagra, iar o clanta neagra e de efect pentru o usa deschisa la culoare.
Bineinteles, nu neglija siguranta pe care butucul o ofera. Aspectul este un criteriu secundar, spre deosebire de siguranta oferita. Ulterior, stabileste si culoare pe care vrei sa o redai usii si alege vopsele de calitate cu care sa duci treaba la bun sfarsit.
Cum sa vopsesti usile vechi?
Vopsirea usilor e un proces relativ simplu. Inainte de toate, analizeaza cum ar fi mai usor sa faci acest lucru: din pozitia initiala, pe verticala, pe orizontala, scoase din balamale si puse pe un suport. Usile simple, fara ornamente, se pot vopsi usor din orice pozitie. In schimb, cele cu ornamente se lucreaza mai greu pe verticala. Drept urmare, ar fi bine sa le scoti din balamale si sa le vopsesti pe un banc de lucru.
Odata ce ai stabilit cum e mai bine sa vopsesti usile, asigura-te ca alegi vopseaua potrivita. Aceasta trebuie sa fie compatibila cu vopseaua veche si, implicit, cu materialul din care este fabricata usa.
Usile trebuie slefuite inainte de aplicarea noului strat de vopsea. De asemenea, orice defect vizual (zgarieturi, fisuri, gauri) necesita reparatie cu chit. Iar pentru ca finisajul sa fie cat mai bine realizat, inainte de aplicarea vopselei trebuie indepartat tot praful rezultat in urma slefuirii si reparatiei. Se poate aplica un strat de vopsea sau mai multe, in functie de intensitatea dorita si necesitate.
Cum schimbi butucii de la usa?
Schimbarea butucilor necesita ceva mai multa indemanare, drept urmare, ar fi bine sa te informezi cu privire la uneltele de care ai nevoie si pasii pe care trebuie sa ii parcurgi. Pe scurt, ai nevoie cel putin de o surubelnita, dar si de un butuc potrivit ca si dimensiune. Pentru a nu exista dubii cu privire la dimensiunea necesara, cel mai bine este sa scoti butucul vechi pentru a-l masura.
Cum schimbi clantele?
Stabilirea dimensiunii este primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand schimbi clante usi. Dupa obtinerea lor, trebuie sa pregatesti uneltele pentru instalare si, bineinteles, sa achizitionezi broasca care se potriveste in decor. Indepartezi yala veche, faci inlocuirea propriu-zisa, dupa care testezi functionalitatea noii yale. Daca procesul ti se pare prea complicat, vei gasi in mediul online mai multe informatii si videoclipuri care sa iti usureze munca.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.