Cateva sfaturi pentru aplicarea tapetului

Cateva sfaturi pentru aplicarea tapetului
Pentru aplicarea tapetului nu este nevoie de cunostiinte speciale, putand fi facuta de oricine are rabdare si indemanare.
In primul rand, peretele pe care dorim aplicarea trebuie sa fie curat si neted. Adezivul trebuie ales in functie de natura materialului din care este fabricat tapetul si in functie de greutatea acestuia. Cel mai bine, trebuie cerut sfatul vanzatorului sau respectate instructiunile specificate pe ambalaj, atunci cand acestea exista. Se masoara inaltimea peretelui, iar tapetul se taie de obicei cu cativa centimetri in plus. Pentru ca tapetul sa fie aplicat drept, se pot marca repere cu ajutorul unui fir cu plumb. Aplicarea adezivului se face bineinteles conform instructiunilor specificate pe ambalajul acestuia, tinand cont de cantitate si timpul de asteptare pana la aplicarea tapetului pe suprafata peretelui. Aplicarea se incepe din partea de sus, urmarind continuu ca lipirea sa fie corecta si verificand daca nu cumva se formeaza bule de aer sau cute. Pentru evitarea acestor probleme este bine ca aplicarea sa fie facuta cu ajutorul unei role de cauciuc, nivelarea facand-o de sus in jos si de la mijloc spre marginile fisiei. Se tine cont ca marginea urmatoarei fasii sa se suprapuna perfect pe cea deja aplicata si, daca este cazul, sa se respecte modelul. La colturi sunt necesare cateva operatiuni in plus. Se evita lipirea unei singure fasii de tapet la imbinarea a doi pereti. Astfel, in acest caz, fasia de tapet se taie pe lungime la dimensiunile necesare, asfel incat sa aiba aceeasi latime pe ambele planuri. Se tine cont ca cele 2 fasii sa fie taiate cu 1-2 cm in plus, pentru ca fiecare fasie sa imbrace si peretele de pe cealalta latura. Bineinteles si aici se urmareste respectarea modelului si daca aplicarea este dreapta, deoarece coltul peretelui poate fi inclinat si astfel, urmatoarea fasie poate fi deviata. Dupa terminarea aplicarii se niveleaza cu ajutorul unei foarfeci sau a unui cutter marginile, iar in partea de sus se lipeste bagheta.

Votati articolul

Cateva sfaturi pentru aplicarea tapetului
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =