Cactusii, cei mai exotici prieteni

Cactusii, cei mai exotici prieteni
Cactusii sunt plante foarte rezistente, dar si foarte pretentioase cand vine vorba de lumina. Pentru ca sa creasca furmos si sa iti bucure privirea cu florile sale rare, cactusul trebuie amplasat in anumite zone din locuinta.

Pentru cactusi, lumina este foarte importanta. De obicei ghivecele cu cactusi se amplaseaza la fereastra, direct pe peravaz; de obicei ei trebuie acompaniati de alte specii de cactusi, pentru a avea un aspect mai interesant, dar si pentru a beneficia de o buna circulatie a aerului.

Speciile de cactusi care cresc foarte inalte (de exemplu, Limba Soacrei), se pot aseza pe podea, langa fereastra – vor avea suficienta lumina si vor completa aspectul exotic al camerei. Pentru a nu parea stingher, ghiveciul poate fi decorat cu nisip si pietre albe de rau. La fereastra, aseaza ghivece cu specii de relativ aceleasi dimensiuni.

Pentru un efect si mai interesant, ghivecele in care usnt plantati cactusii pot fi camuflate de ghivece decorative: pentru cactusi, se pot folosi elemente specifice Mexicului ori din SUA (Texas sau Arizona).

Votati articolul

Cactusii, cei mai exotici prieteni
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =