Boilerul termoelectric - caracteristici, functionare optima, eficienta termica

Boilerul termoelectric - caracteristici, functionare optima, eficienta termica
Consumul de apa calda reprezinta o nevoie vitala in absolut orice tip de locuinta rezidentiala. De aceea, putem vorbi astazi despre o gama completa de echipamente profesionale dedicate acestui tip de resursa, ce pot imbunatati calitatea stilului de viata cu un minim de efort si costuri extrem de mici.

Cu un pas inaintea celorlalte este boilerul termoelectric, un sistem eficient de incalzire a apei calde menajere, ce permite o utilizare fara restrictii a acesteia, insa in limita volumului de apa pregatit.

 

Pentru ca poate reprezenta o optiune pentru casa mult mai buna decat instantul de apa calda, haide sa vedem care sunt principalele sale avantaje si cum te poti bucura cel mai bine de avantajele pe care le poate oferi acest sistem de incalzire a apei.

 

Avantajele instalarii unui boiler termoelectric

Daca ai nevoie de un volum mare de apa calda in fiecare zi (ex: esti proprietarul unei pensiuni de munte, iar gradul ridicat de ocupare al camerelor impune aceasta nevoie clara), atunci afla ca un boiler termoelectric poate fi solutia pe care o cauti. Fiind totodata fiabil si ecologic, boilerul termoelectric functioneaza fara o flacara deschisa, neexistand probleme de instalare, in cazul in care vrei sa il instalezi intr-un spatiu inchis: nu elibereaza noxe / nu este necesara instalarea unui cos de fum.

Puterea unui boiler termoelectric

Atunci cand vrei sa alegi un boiler termoelectric in functie de puterea sa de incalzire a apei, trebuie sa stapanesti foarte bine urmatorul concept: cu cat cantitatea de apa ce trebuie incalzita este mai mare, cu atat puterea boilerului termoelectric trebuie sa fie mai mare, pentru a asigura un timp optim de incalzire. O putere redusa a unui boiler termoelectric poate creste timpul de incalzire a apei menajere stocate.  Iti recomandm sa alegi un model de boiler termoelectric ce dispune de o putere cuprinsa intre 1800-2000 W. Insa tine neaparat cont si de numarul estimativ al utilizatorilor, pentru ca timpul de incalzire a apei sa multumeasca pe toata lumea.

Volumul unui boiler termoelectric

Putin mai sus precizam faptul ca un boiler termoelectric foarte bun poate incalzi necesarul de apa menajara intr-un timp optim, in functie de numarul utilizatorilor dintr-un anumit imobil. Insa atunci cand discutam despre volumul potrivit, iata care sunt informatiile vitale dupa care trebuie sa te ghidezi in alegerea pe care o faci:

 

  • Ia in calcul numarul mediu de utilizatori

  • Ia in calcul numarul locurilor de consum din locuinta: cazi, vasuri de WC, cazi etc

 

O singura persoana consuma in medie pe zi:

 

  • consum minim: 10 - 20 L / zi (60° C) sau 15 - 30 L / zi (45° C);

  • consum mediu: 20 - 40 L / zi (60° C) sau 30 - 60 L / zi (45° C);

  • consum maxim: 40 - 70 L / zi (60° C) sau 60 - 100 L / zi (45° C).

 

Garantia pentru un boiler termoelectric

Un boiler termoelectric de calitate, de la un brand de incredere precum Ariston, variaza ca pret intre 500 si aproximativ 1000 de lei, tinandu-se evident cont de performantele fiecarui produs in parte. Insa nici garantia pentru un boiler termoelectric nu este un aspect de neglijat, asa ca iata cam ce perioade de garantie poate avea un astfel de produs:

 

  • Pana in 3 ani - pentru corpul propriu-zis;

  • Pana in 2 ani - pentru componentele electrice.

 

Boilerul termoelectric poate fi o varianta eficienta de incalzire a apei menajere, atunci cand discutam despre un consum zilnic ridicat. Pensiunile sunt perfecte pentru un astfel de sistem de incalzire, insa nici in casa nu strica sa instalezi un boiler termoelectric, mai ales ca este un produs fara flacara, deci extrem de ecologic.

 

Nu trebuie decat sa estimezi foarte bine cantitatea de apa calda de care ai nevoie zilnic, precum si numarul de locuri de consum din intregul imobil, pentru a face cea mai inspirata alegere de cumparare. Daca nu reusesti sa gasesti produsul perfect pentru nevoile tale, nu ezita sa ceri parerea unui specialist!  

Votati articolul

Boilerul termoelectric - caracteristici, functionare optima, eficienta termica
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Ellattern 06 Septembrie 2019
Propecia Tevapriligy peru farmacias Viagra Keine Ejakulation Oct Products Similiar To Lasix Pfizer Levitra

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =