Telefoane la... ghiveci

Telefoane la... ghiveci
Cercetatorii englezi au creat un nou model de telefon mobil - biodegradabil. Mai mult decat atat, o data ajuns in sol telefonul prinde radacini si creste, datorita unei semninte aflate in interiorul carcasei.

Responsabili de aceasta noutate verde in telecomunicatii sunt oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick care au dorit sa sporeasca numarul produselor biodegradabile de pe piata cu o noua gama: telefoanele mobile.

Evolutia spectaculoasa din domeniul IT&C face ca, in fiecare an, milioane de telefoane mobile sa fie aruncate pe masura ce apar noi modele mai performante.

"Este o premiera in industria telefoanelor mobile, cumparatorii acestui nou produs cu siguranta se vor simti mai fericiti stiind ca indreptandu-si atentia spre aceste modele ajuta mediul inconjurator", a declarat Kerry Kirwan, de la Universitatea Warwick.

Telefoanele realizate de britanici sunt construite dintr-un polimer special care se degradeaza sub actiunea apei si a bacteriilor din sol. Primele prototipuri au in componenta o samanta de floarea soarelui care germineaza atunci cand carcasa este indepartata, iar componentele aparatului sunt ingropate.

"Urmatoarele modele vor beneficia de o gama mai mare de seminte, poate chiar trandafiri", a asigurat Kirwan.

Primele aparate vor putea fi cumparate in cursul anului urmator.

Votati articolul

Telefoane la... ghiveci
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =