Padurea Comorova, in pericol

Padurea Comorova, in pericol
O parte din litoralul romanesc risca sa redevina o imensa mlastina, pentru ca in padurea Comorova, aflata intre Neptun si Mangalia, se fac defrisari masive, scrie Universul Padurii.

Padurea aflata intre cele doua statiuni se vinde acum pe bucati celor care vor sa-si ridice case de vacanta. Este vorba de o padure de 100 de ani, in care se afla specii rare de arbori, declarate monumente ale naturii. Specialistii avertizeaza ca, daca defrisarile masive vor continua, intreg litoralul poate sa dispara. In locul plajei de la Neptun erau doar cateva fasii inguste de nisip, pe cale sa fie inghitite de mare.

In 1890, Casa Regala si Academia Romana au decis sa impadureasca zona si au plantat cele mai diverse specii de foioase. Datorita impaduririlor s-a amenajat practic litoralul romanesc. Acum, acesta e in pericol sa redevina mlastina. In ultimii ani, autoritatile locale au dat aprobarile necesare pentru defrisarea a 11 hectare de padure.

Zona a fost parcelata si vanduta celor care vor neaparat casa la malul marii.

Votati articolul

Padurea Comorova, in pericol
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =