E oficial: Rusii folosesc aviatia pentru a schimba clima

E oficial: Rusii folosesc aviatia pentru a schimba clima
De peste doua decenii, aviatia militara aduce sau alunga ploile, la comanda Kremlinului. Secretul a fost dezvaluit in urma unui incident petrecut de Ziua Rusiei.

Pe 12 iunie, cand la Moscova se sarbatoreste Ziua nationala a Federatiei Ruse, un avion militar a plecat intr-o misiune meteorologica secreta, cu scopul de a opri venirea ploii deasupra manifestatiei. Militarii trebuiau sa imprastie un praf fin de ciment in atmosfera, care urma sa absoarba umiditatea.

Desi indeplineau o misiune de rutina, de aceasta data militarii au avut ghinion. Cimentul era depozitat in saci si, in timpul manevrelor, un sac de ciment de 25 kg le-a scapat din mana si a cazut peste o casa de langa Moscova, pe care a avariat-o grav. Informatia despre incident a devenit publica si, dupa cum au declarat meteorologii, "militarii au fost dati de gol".

Aviatia rusa a fost nevoita sa recunoasca, pentru prima data, ca indeplineste astfel de misiuni meteorologice secrete de mai bine de 20 de ani.

Votati articolul

E oficial: Rusii folosesc aviatia pentru a schimba clima
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =