Indeparteaza ecologic petele de vin de pe covoarele de lana

Indeparteaza ecologic petele de vin de pe covoarele de lana
Petele de vin rosu au reputatia de a fi cele mai dificil de indepartat, daca nu chiar imposibil. Exista mii de produse care primit minuni, insa raspunsul se afla din nou printre sfaturile bunicii: cu putina apa, otet si bicarbonat de sodiu, petele de vin pot fi nidepartate si de pe covoarele de lana, fara a deteriora materialul.

Prima modalitate presupune folosirea unui amestec de otet si detergent lichid de vase. Se amesteca 1 lingura de otet cu 1 lingura detergent, intr-un pahar cu apa. dupa ce pata a fost bine tamponata cu o carpa, pentru a lua excesul de lichid, zona se acopera usor cu solutia preparata mai devreme. Se lasa sa actioneze, adica sa fie absorbit vinul, apoi se indeparteaza au o carpa si apa curata.

A doua solutie implica alte doua ingrediente care se gasesc in bucatarie: bicarbonat de sodiu si otet. Se umple o ceasca cu otet, pana la jumatate, apoi se adauga deasupra o jumatatate de ceasca de bicarbonat, pana se face un fel de pasta, o solutie de consistenta smantanii (la nevoie, se mai poate adauga bicarbonat sau otet, insa in cantitati foarte mici). Pasta astfel obtinuta se intinde cu grija pe pata (daca e un covor cu fire lungi, atunci se apasa, pentru ca pasta sa ajunga si in partea de jos). Se lasa sa actioneze, apoi se indeparteaza usor, cu o carpa curata, dupa care se clateste cu apa.

Votati articolul

Indeparteaza ecologic petele de vin de pe covoarele de lana
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =