Cum verificam daca ouale sunt proaspete

Cum verificam daca ouale sunt proaspete
Este bine sa ne obisnuim ca atunci cand cumparam oua, sa le recunoastem pe cele proaspete, pentru a ne feri de diverse intoxicatii alimentare
1. Oul proaspat trebuie sa fie greu; daca il agitam in mana se simte plin si neclintit. Datorita porozitatii cochiliei, apa din interior se evapora si astfel oul pierde in fiecare zi aproximativ 1 g din greutatea initiala. 2. Coaja oului proaspat are o oarecare transparenta 3. La spargere, se desface greu iar albusul este legat de galbenus 4. Albusul oului vechi este lichefiat si galbenusul incretit. Oul vechi este usor, mat si daca il clatinam se simte miscarea masei interioare. In aceste conditii are un miros greu si neplacut. 5. Putem verifica prospetimea unui ou introducand-ul intr-un vas cu apa si sare 12%. Cel de o zi/doua se va scufunda pana la fundul vasului cu varful, cel de trei zile va ramane la jumate, cel mai vechi de 4 zile se ridica pana la suprafata apei cu capatul rotunjit. Oul mai vechi de 15 zile pluteste rasturnat.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =