Cum sa testezi calitatea uleiurilor esentiale

Cum sa testezi calitatea uleiurilor esentiale
In calitate de cumparatori, dorim ca produsele pe care le achizitionam sa fie cele mai bune. Din pacate, nu de putine ori se dovedeste ca pretul ridicat nu inseamna neaparat si un produs mai bun din punct de vedere calitativ. Iata cum se pot verifica uleiurile esentiale...

Data de expirare. In afara de unele uleiuri de citrice, majoritatea uleiurilor esentiale nu ar trebui sa aiba data de expirare. Daca data de expirare de pe sticlutele respective este de peste 30 de ani, atunci probabil ca a fost inscrisa numai pentru a se respecta anumite reguli de comert. In realitate, uleiurile esentiale nu expira niciodata - dovada sunt mostrele descoperite in mormintele civilizatiilor antice si care miroseau la fel de ametitor ca cele preparate in zilele noastre. Daca un ulei esential poate rezista si 1000 de ani fara sa se deterioreze, atunci un ulei care miroase ciudat dupa numai 1 an de folosire ar trebui sa ridice semne de intrebare.

Mirosul. Daca pe un raft gasesti aceleasi uleiuri esentiale la preturi diferite, in functie de producator, e recomandat sa le mirosi. E singura metoda sa iti dai seama care este mai bun.

Votati articolul

Cum sa testezi calitatea uleiurilor esentiale
Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =