Cum sa alegi un detergent de rufe care nu este toxic

Cum sa alegi un detergent de rufe care nu este toxic
Ne spalam hainele pentru a scapa de murdarie, transpiratie si pete. Dar cum se face ca ceea ce folosim pentru curatarea hainelor, este de fapt ceea ce dauneaza sanatatii? Pielea poate absorbi substante chimice toxice, asa ca purtarea hainelor care au fost tratate cu toxine nu este o idee prea buna, in special pentru copii.

Daca vrei sa afli cum poti face alegerea potrivita cand vine vorba despre detergentul de rufe pentru copii, citeste mai multe aici.

Cat de daunator este detergentul conventional?

In cazul celor peste 62.000 de substante chimice aprobate pentru utilizare, doar aproximativ 300 au fost testate pentru siguranta. De asemenea, majoritatea oamenilor nu isi dau seama ca producatorii de detergenti pentru rufe nu sunt obligati sa-si arate listele complete de ingrediente sau ca „parfumul” prezent intr-un detergent pentru rufe poate masca de fapt un cocktail de zeci de ingrediente toxice! Deci, cum alegi un detergent pentru rufe care nu este toxic? O alegere sigura sunt detergentii bio care contin ingrediente naurale. Acesti detergenti nu afecteaza sanatatea pielii si, in plus, sunt prietenosi cu mediul inconjurator. Poti vedea mai multi detergenti bio pentru rufe aici.

Ingredientele pe care trebuie sa le eviti cand alegi un detergent pentru rufe

Inalbitori si agenti de stralucire: Hipocloritul de sodiu (inalbitor) este extrem de toxic si periculos. Pe langa faptul ca acesta poate provoca arsuri grave ale pielii, poate afecta ochii, poate declansa reactii alergice periculoase si astm, poate duce la cancer si la deteriorarea organelor, precum si la toxicitate extrema daca este inhalat sau ingerat.

Agentii de stralucire pot provoca iritatii ale pielii si pot fi toxici. Aceste ingrediente care contribuie la stralucirea hainelor dupa spalare, nu sunt intotdeauna listate pe ambalajul produsului.

Parfumuri si ftalati: Parfumurile din detergentii de rufe sunt concepute pentru a ramane in haine dupa spalare, ceea ce inseamna ca ar trebui sa te ingrijoreze. Produsele chimice din parfum pot trece prin piele si pot intra in fluxul de sange. Adesea sunt fabricate din petrol si carbune si sunt clasificate ca fiind cancerigene, perturbatori hormonali, neurotoxine, iritanti ai pielii si ai cailor respiratorii. Din pacate, in produsele de uz casnic precum detergentii pentru rufe, aromele sunt considerate secrete comerciale, ceea ce inseamna ca producatorii nu sunt obligati sa dezvaluie potentialele sute de ingrediente care se ascund in spatele unui singur cuvant „parfum”.

Ftalatii sunt deseori prezenti in detergentul de rufe, dar nu ii vei gasi pe etichete. De obicei, sunt asociati cu parfumuri (contribuie la persistenta mirosului), deci este inca un motiv pentru a evita parfumurile. De-a lungul mai multor studii, s-a demonstrat ca ftalatii provoaca perturbari hormonale.

Metilizotiazolinona si Benzisotiazolinona - Acestia sunt conservanti pe care trebuie sa ii eviti. Metilizotiazolinona este legata de toxicitate prin inhalare, reactii alergice periculoase si posibila neurotoxicitate. Benzisotiazolinona este un agent antimicrobian. Este cunoscut ca fiind iritant pentru piele, ochi si plamani si este, de asemenea, un poluant de mediu care este toxic pentru pesti.

Votati articolul

Cum sa alegi un detergent de rufe care nu este toxic
Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =