Ce sunt tincturile

Ce sunt tincturile
Remediile naturiste se pot administra sub forma de infuzii, tincturi, plante uscate si lasate la macerat, decoct, tonic sau sirop.
De obicei aceste produse le achizitionam din magazine specializate. Cu toate ca prepararea nu este simplu de realizat in casa, se poate face insa acest lucru cu atentie si respectand cateva principii de baza. Pentru prepararea tincturii, plantele maruntite sunt tratate cu alcool alimentar de diverse concentratii (45°, 60°, 70°) de regula o perioada mai mare de timp, 8-10 zile, in vase bine inchise. Se filtreaza apoi, presandu-se bine planta. Tinctura este folosita in cantitati mici, de regula cu picatura, folosindu-se o pipeta. Se administreaza in putina apa sau zahar. Acest mod de preparare prezinta unele avantaje prin aceea ca se pot extrage intr-o forma accentuata anumite principii active, preparatul se poate face o data pentru o perioada mai lunga de cura, iar gusturile neplacute sunt mai atenuate. Se recomanda mai ales bolnavilor carora le este contraindicat aportul ridicat de lichide.

Votati articolul

Ce sunt tincturile
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =