Cat si cum se pastreaza florile taiate fara apa?

Cat si cum se pastreaza florile taiate fara apa?
Aranjamentele florale sunt intalnite la orice eveniment special si pot inveseli ziua oricui. Dincolo de frumusetea lor, atunci cand alegi un aranjament floral trebuie sa tii cont ca aceste nu se prea poate uda, deci florile se vor ofili rapid. Iata cat se pastreaza florile taiata fara apa...

In primul rand, trebuie sa te gandesti la tipul de floare: printre cele mai rezistente flori sunt garoafele, anthurium, steaua Bethleemului, crizantemele, gladiolele, crinii, tuberozele, care pot tine si pana la 2 saptamani. Anemona, cala, frezia, irisul, gerbera, trandafirul se pot pastra pentru maxim 7 zile. Narcisa, irisul, liliacul, bujorul si laleaua dureaza numai 3-5 zile.

Ca sa se pastreze mai mult timp fara apa, florile trebuie taiate dimineata sau seara tarziu, cand temperaturile sunt mai scazute. Se recomanda folosirea unui cutit ascutit si curat, fara zimti sau lama lovita; imediat dupa taiere, tulpinile trebuie bagate imediat in apa calda. Chiar daca ai cumparat un buchet de flori, scurteaza putin tulpina si aseaza buchetul in apa calda.

Pastreaza aranjamentele florale la lumina in timpul zilei, dar nu in bataia directa a soarelui. Seara, muta-le intr-un loc racoros. Oriunde ar sta, florile nu trebuie sa se afle niciodata in preajma fructelor.

Votati articolul

Cat si cum se pastreaza florile taiate fara apa?
Rating:
Nota: 4.35 din 5 - 102 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =