Top 3 sisteme ecologice indispensabile oricarei case de vacanta

Top 3 sisteme ecologice indispensabile oricarei case de vacanta
Desi este mai mica si mai putin folosita, cabana de vacanta trebuie sa iti ofere confortul necesar pentru a merge cu drag in vacanta sau in weekend la munte, la mare, sau in “salbaticie”; depinde unde este situata. De obicei, aceasta e echipata cu toate elementele de baza de care aveti nevoie cateva zile sau cateva saptamani. Pentru a o utila, trebuie sa investesti la inceput, dar beneficiile se vor simti, iar costul se va atenua cu timpul. In acest articol, iti vom prezenta 3 sisteme utile pentru orice iubitor de cabane.

1. Ai neaparat nevoie de o fosa septica


Daca locuinta ta de vacanta din varf de munte nu are nicio sansa sa fie racordata la canalizare, atunci in mod obligatoriu trebuie sa iti echipezi cabana cu o fosa septica. Igiena este foarte importanta, de aceea noi iti recomandam sa investesti intr-una de calitate; si nu intra in panica! pentru ca poti avea calitate la preturi bune.


Fosele septice au evoluat mult in ultimii ani, multe dintre acestea fiind ecologice, realizate din polipropilena, rezultand astfel o rezistenta mult mai mare si, bineinteles, sunt 100% reciclabile in mediul inconjurator, respectand natura.


In ceea ce priveste costurile, nu te speria, la o simpla cautare pe Google dupa fose septice ecologice preturi preturi poti gasi multiple variante in functie de necesitatile tale: de amplasare, de numarul de oameni, de marimea cabanei etc.
 

2. Al doilea loc este ocupat de o statie de epurare a apei uzate

Acestea sunt ideale daca locuinta de vacanta se afla intr-o zona izolata, sau intr-un loc in care expansiunea localitatiii a luat-o cu mult inaintea dezvoltarii utilitatilor. Utilizarea unei astfel de statii iti va aduce beneficii atat tie si familiei tale, dar si naturii, deoarece astfel vei scapa de apa uzata in mod ecologic, neafectand deloc natura si mediul inconjurator.


Pe piata exista statii de epurare ape uzate de diferite dimensiuni, in functie de marimea familiei, de cantitatea de apa utilizata, dar si statii de dimensiuni mai mare care pot deservi mai multor familii. Statiile de epurare sunt usor de instalat, iar intretinerea lor este facila.

3. Un sistem de utilizare a apei de ploaie devine tot mai important

Datorita fenomenelor meteorologice cu care ne confruntam in ultima perioada, recomandam si instalarea unui sistem de captare si utilizare a apei de ploaie, deoarece seceta a devenit un fenomen constant in Romania in ultimii ani. Avantajele sunt nenumarate, dar cele mai importante sunt: vei economisi bani, iar sistemul este unul ecologic.
In plus, daca ai si o gradina, sau o mica piscina, acest sistem devine esential, deoarece iti asigura necesarul de apa curata de fiecare data cand ai nevoie; astfel sistemul va deveni propria ta pusculita care se umple fara sa faci tu nimic, natura e singura care lucreaza pentru tine.

Cu trei invetitii simple vei economisi in timp, iar confortul ridicat al caminului tau va creste considerabil. Iar, pe langa toate acestea, vei proteja natura, la fel de mult cum incearca si ea sa ne protejeze pe noi.

 

Votati articolul

Top 3 sisteme ecologice indispensabile oricarei case de vacanta
Rating:
Nota: 4 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =