Zona verde - FLORILE EI DUREAZA FOARTE MULT

Zona verde - FLORILE EI DUREAZA FOARTE MULT
Originar din vestul Africii, Clerodendronul este o planta agatatoare vesnic verde, foarte apreciata pentru florile ei deosebite in forma de inima, dispuse în ciorchine.
Infloreste de obicei in timpul lunilor calde ale anului, iar florile sale mari si albe au potirul rosu inchis. Floarea poate dura cateva luni, desi potirul rosu se ofileste mai repede. Pe masura ce se trec, florile isi schimba culoarea de la alb la roz pal sau lila, ajungand crem cand sunt ofilite. Pentru flori cat mai bogate, planta are nevoie de soare direct sau de o fereastra insorita, daca ghiveciul nu este amplasat afara. Foloseste un sol bogat si bine drenat pe care sa-l mentii umed. Dupa perioada de inflorire, taie planta puternic pentru a dezvolta alte tije cu flori. Poti creste planta afara, urcand-o pe spaliere, dar, odata cu venirea iernii, trebuie adusa in casa intr-un loc luminat pentru ca este sensibila la ger. Nu o uda foarte des si las-o sa se odihneasca pana primavara.

Votati articolul

Zona verde - FLORILE EI DUREAZA FOARTE MULT
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =