Vinetele se pot cultiva si in ghivece

Vinetele se pot cultiva si in ghivece
Pentru a se dezvolta la adevarata capacitate, vinetele au nevoie de multa caldura si un sol bogat. Aceste legume pot fi cultivate in gradina sau in ghivece. Cele mai multe varietati fac fructe mari, ovale, de culoare violet, insa exista soiuri verzi, galbene sau albe sau cu forma cilindrica. In general, fiecare planta va face 8-10 fructe.

Vinetele trebuie cultivate intr-un loc in care sa beneficieze de soare direct si de multa caldura. Este leguma ideala pentru cultura de sera, insa cu putina abilitate, se poate cultiva si in gradina sau in ghiveci, mai ales ca forma si culoarea ei pot decora gradina intr-un mod interesant.

Vanata face parte din familia Solanaceae. Se cultiva in plin soare, in pamant bogat, usor drenabil cu un pH de maxim 6,8.

Rasadurile se obtin primavara si se pot transplanta primavara tarziu. numai in zile foarte calduraoase. In gradina, vinetele se pot planta alaturi de fasole si cimbru, insa nu exista plante care ii pot dauna in vreun fel. Se uda regulat, pentru ca pamantul trebuie sa fie mereu umed, mai ales in perioada in care plantele sunt mici.

Ca lucrari de intretinere, enumeram ruperea buruienilor (foarte important, mai ales cand planta este mica), observarea si indepartarea daunatorilor cu substante speciale. Fertilizarea se face o data dupa inflorire si apoi cand incep sa se formeze fructele; in ghiveci, se fertilizeaza o data la zece zile.

Vinetele se recolteaza cand fructele sunt tari la atingere, pe deplin colorate si au un aspect lucios. Ele nu se rup, ci se taie cu o foarfeca de gradina sau un cutit bine ascutit. Se pastreaza in pungi, la frigider sau intr-o camara rece.

Votati articolul

Vinetele se pot cultiva si in ghivece
Rating:
Nota: 3.53 din 5 - 38 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =