Udarea corecta a plantelor suculente

Udarea corecta a plantelor suculente
Ca regula generala, plantele suculente se uda din abundenta pe peroada verii, insa pamantul trebuie lasat sa se usuce la suprafata inainte de o noua udare. Plantele suculente nu trebuie niciodata udate in exces, iar pamantul nu trebuie sa fie sa fie mereu umed.

1. Udarea in exces - in aceasta situatie, plantele sunt moi si decolorate. Frunzele pot fi ingalbenite, albe sau intr-o nuanta mai palida de verde. Plantele ajunse in aceasta situatie cu greu mai pot fi salvate, insa decizia finala se poate lua numai dupa inspectarea radacinilor: daca acestea sunt maronii si putrezite, se taie, iar tulpina se planteaza in pamant uscat.

2. Udarea mai putin decat necesare - plantele suculente au nevoie de multa apa in timpul perioadei de vegetatie, mai ales atunci cand cresc. Daca primeste prea putina apa, planta se va opri din dezvoltare si va incepe sa isi piarda frunzele. Uneori frunzele pot face pete maronii.

In timpul iernii, cand plantele intra in perioada de repaus, se uda numai o data pe luna, cate putin.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.74 din 5 - 35 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =