Tunderea bambusului norocos. Cand si cum se face?

Tunderea bambusului norocos. Cand si cum se face?
In ciuda aspectului sau foarte aranjat pe care il are atunci cand e cumparat, bambusul norocos nu este cultivat ca un bonsai. Aranjamentele cu bambus norocos se fac prin rotirea tulpinilor in fata unei surse de lumina. Cum acasa nu se poate continua acelasi tratament, iata cum trebuie ingrijit si tuns bambusul norocos atunci cand incepe ca isi piarda aspectul.

Tunderea si taierea lastarilor este o operatiune importanta pentru a avea o planta sanatoasa. In timp, asa cum este si normal, bambusul nu isi va mai pastra forma primita la cultivator (magazin).

Ca regula generala, nu este recomandata taierea tulpinii centrale. Se taie lastarii laterali, folosind numai cutite bine curatate; acestia se pot scurta pana la 2,5-5 cm de tulpina centrala. In scurt timp, de acolo vor creste noi lastari, iar bambusul va incepe sa aiba un aspect mai bogat, de tufa. Daca se doreste oprirea aparitiei de noi lastari, taieturile se trateaza cu parafina.

Pentru schimbarea totala a formei, se poate face taieturi sau crestaturi pe tulpina centrala.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 558 voturi.

Comentarii 3 comentarii

raluca dragan 23 Iulie 2020
Buna ziua,rnAvem un bambus, format din minimum 9 tuplini puse intr-un aranjament. Tulpinile au crescut mult (aproximativ 1 m cele mari, cam 0,50 m cele mici)) si le-am sprijinit de suprafata unui perete. rnIl mai pot tunde? Cat, cum si in ce perioada a anului este recomandabil sa o fac?rnrnVa multumesc anticipat pentru raspuns.
Comes Maria 18 Iulie 2019
Am un bambus ,care este f frumos,dar a crescut peste 1m,cum sa-l tund sau cum sa-l inmultesc?Ce sfat imi dati?Multumesc!
ines pepenaru 05 Mai 2015
Am un bambus care s-a facut urias, sunt tuplini care stau deja indoite, trebuie atarnate de ceva. Tulpinile lungi au cam 1,5 m, cele mai scurte, iar o parte au aprox, 0.75 m. Il mai pot tunde? Cat, cum si in ce perioada a anului?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =