Trucuri pentru o gradina fara buruieni

Trucuri pentru o gradina fara buruieni
Buruienile pot distruge o gradina frumoasa, daca aceasta nu este ingrijita asa cum trebuie.

1. Lucreaza in gradina 2 ore, in weekend. O gradina are nevoie de atentie constanta. Daca numai in weekend ai timp liber, petrece cel putin 2 ore smulgand buruieni, taind uscaturi sau ingrijind plantele. Inlaturarea buruienilor pe masura ce apar este cea mai eficienta metoda de a scapa de ele rapid - altfel ajung sa impanzeasca toata gradina, iar volumul de munca va fi mai mare.

2. Arunca pe pamant un strat de mulci, care sa protejeze radacinile plantelor, sa pastreze umezeala in sol si sa nu lase buruienile sa creasca. Acest strat protector poate fi din frunze maruntite, iarba uscata, rumegus, scoarta de copac, compost (resturi organice) – pe langa rolul protector, ele mai si imbogatesc calitatea pamantului.

3. O alta metoda de protejare a gradinii si plantelor de buruieni este ingradirea. Gardul nu numai ca ajuta la crearea unei gradini ordonate si bine structurate, dar tine speciile separate.

Votati articolul

Trucuri pentru o gradina fara buruieni
Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =