Trucuri care ajuta plantele de apartament sa suporte mai bine canicula

Trucuri care ajuta plantele de apartament sa suporte mai bine canicula
Chiar daca vremea excesiv de calda ne-a ocolit pana luna aceasta, prognoza arata ca sfarsitul acestei luni va fi caracterizat prin temperaturi caniculare.

Pentru a ajuta plantele de apartament sa treaca "victorioase" peste aceasta perioada, iata cateva sfaturi:

In primul rand, trebuie sa fii sigur ca au suficienta apa; apa le protejeaza si de deshidratare, dar le si racoreste. Pentru a pastra umiditatea substratului din ghiveci, acesta se aseaza in farfurioare inalte care se umplu periodic cu apa.

Tot in aceasta perioada se evita soarele direct. Umbra le fereste de ofilire. Pentru aceasta se folosesc plase speciale pentru umbrire sau, in lipsa acestora, improvizatii cu resturi textile.

Mai periculoasa decat temperatura la nivelul frunzelor este cea din pamant. Ca sa nu se incinga prea tare, ghivecele sunt invelite cu o folie de staniol. Dimineata devreme si seara plantele de apartament trebuie stropite pe frunze pentru a le revigora. Atentie, insa, exista anumite specii (precum violetele) care nu suporta apa pe frunze.

Votati articolul

Trucuri care ajuta plantele de apartament sa suporte mai bine canicula
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =