Rasaduri alungite si etiolate: de ce apar si cum se previn?

Rasaduri alungite si etiolate: de ce apar si cum se previn?
Ai pus semintele la semanat, tavitele la fereasta, ai avut grija sa indeplinesti toate conditiile pentru a avea niste rasaduri perfecte si sanatoase, insa ele au crescut mult prea alungite si etiolate (culoare galbuie)? Iata ce s-a intamplat si cum poti preveni situatia alta data.

Cheia pentru a avea rasaduri sanatoase si normale din punctul de vedere al aspectului este lumina. Rasadurile au nevoie de 12-16 ore de lumina pe zi. Daca plantutele cresc foarte alungite si cu tulpina prea lunga, desi au frunze, atunci inseamna ca nu au avut parte de suficienta lumina: fie cantitativ, fie ca perioada de timp.

Acest lucru poate fi remediat pe viitor prin asigurarea iluminari artificiale; exista seturi speciale care se pot cumpara din magazinele de specialitate, insa si o lampa obisnuita este la fel de buna, mai ales daca e vorba de seminte si plante rezistente si nepretentioase. Importanta este si distanta la care se plaseaza sursa de lumina: daca e prea sus, rasadurile vor iesi la fel de alungite. Distanta ideala este de 5-10 cm si va trebui mentinuta pe masura ce rasadurile cresc.

O alta cauza a faptului ca rasadurile au tulpina pre alunga poate fi si nivelul mare de azot din substrat.

Votati articolul

Rasaduri alungite si etiolate: de ce apar si cum se previn?
Rating:
Nota: 3.89 din 5 - 27 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Leonardo 17 Aprilie 2019
GENERATE UNLIMITED B2B LEADS WITH YELLOW PAGES DATA EXTRACTION SOFTWARErnrnhttps://wowitloveithaveit.com/products/yellow-pages-scraper-and-extractor-software-for-usa-uk

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =