Plante perene care se pot cultiva in semi-umbra

Plante perene care se pot cultiva in semi-umbra
Cu plantele potrivite, pana si zonele umbrite din gradina pot prinde culoare. Iata cateva plante rezistente si frumoase, care suporta si chiar prefera semi-umbra.

Crinul de toamna sau Hosta adora umbra. Exista mai multe specii cu foliaj de diferite culori si combinatii (frunze de culoare verde deschis, verde-albastrui sau cu dungi), cu flori albe sau purpurii, care apar la sfarsitul verii. Se inmultesc usor prin divizarea tufei (radacinii), primavara sau toamna tarziu cand florile s-au uscat.

Hemerocallis - Crinul de o zi sau Planta de aur - se cultiva usor si nu are nevoie de ingrijiri speciale. Se planteaza la sfarsitul lunii martie in grupuri de 3-4 si se uda putin (pamantul umed duce la putrezirea radacinilor).

Liriope este o planta ierboasa, care se dezvolta bine in conditii de semi-umbra. Este foarte rezistenta si adaptabila la orice conditii, fiind planta perfecta pentru completarea straturilor cu flori. Creste foarte repede si formeaza un covor verde interesant ca textura, acompaniate de flori informa de spic, de culoare violet; fiecare tufa se poate diviza anual in 10-15 tufe mai mici. Deoarece se dezvolta foarte rapid, nu se recomanda plantarea ei alaturi de flori mai scunde sau plapande.

Aquilegia sau Caldarusa face flori foarte frumoase in forma de palnie sau clopotei si se inmulteste prin seminte sau prin divizarea tufei. Creste pana la 60 cm inaltime, are tendinta de a fi invaziva si poate fi cultivata si in ghiveci, ca planta de balcon sau interior.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 5 - 18 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =