Plante care pot creste in zona de nord a casei

Plante care pot creste in zona de nord a casei
Partea orientata spre nord a casei si gradinii este mereu umbrita, deci prezinta o incercare pentru orice gradinar. Este un loc in care pamantul musteste aproape mereu de apa, zapada se topeste mai greu si razele soarelui patrund pentru putin timp sau deloc. In aceste conditii, ce plante se pot cultiva acolo?

Speciile de plante care se preteaza a fi cultivate in partea orientata spre nord a casei sunt cele care iubesc umbra si umezeala. Ele se uda rar sau deloc (numai in perioadele de seceta prelungita sau atunci cand pamantul de la suprafata s-a uscat); pentru ca radacinile sa respire si sa nu fie apasate de pamantul prea ud, acesta trebuie afanat din cand in cand. In plus, plantele trebuie verificate sa nu putrezeasca.

Printre acestea se afla cateva plante care se cultiva in ghivece: crinul, cyclamen, dicentra si impatiens. Dintre speciile de plante de gradina, in conditiile de umbra si umezeala rezista hortensia, clopotelul, crinul de gradina, lacramioarele, ghioceii.

Votati articolul

Plante care pot creste in zona de nord a casei
Rating:
Nota: 4.74 din 5 - 19 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =